tiistai 26. elokuuta 2014

Kivipenkkejä

Pyhäjärvelle ABC-huoltoaseman viereen ensi kesänä avattava Kivipuisto alkaa pikkuhiljaa hahmottua lopulliseen muotoonsa. Toimitimme puistoon joskus aiemmin ainakin noppakiviä ja nyt on vuorossa graniittiset kalusteet. Alan yrityksiltä on pyydetty tarjouksia mm. graniittisista pöydistä ja penkeistä, ja mekin saimme muutamia tehtäväksi. Veimme perjantaina ensimmäisen erän tuotteita paikoilleen ja tänään toisen. Tämän päiväinen kuorma muodostui yksinomaan graniittipenkeistä.

Penkit ovat Merijärven punaruskeaa graniittia (Arctic Red). Penkit koostuvat istuinosasta (200x300x1200 mm) ja jaloista (200x300x200 mm). Penkin (ja jalkojen) päät on lohkottu ja näkyvät pinnat poltettu. Painoa yhdellä penkillä jalkoineen on noin 250 kiloa. Jalkoja upotettiin maahan ihan vain sen verran, että ne saadaan suoraan ja samaan korkoon. Sitten vähän liimaa, ja istuinosa päälle. Nosturi oli käytettävissä, mutta kahdesta miehestä (ja allekirjoittaneesta, joka toimi kannustusjoukkona ja tarvittaessa käski siirtää istuinosaa "vähän tänne päin, vielä, vielä, nyt hieman takaisin päin...") koostuva asennusporukkamme sai penkit paikoilleen ihan käsipelilläkin.

Ensin jalat tukevasti maahan.

Sitten istuinosa...

(Liinoista sai työhanskoilla pitävämmän otteen kuin märästä kivestä)

...paikoilleen.

Valmis penkki!

Penkkien istumakorkeus on 400 mm.

Oli kuulemma hyvä istua.

Samalla tuli liimattua paikoilleen myös tämä pöydänjalka.

Omalle pihalleen vastaavanlaisia penkkejä voi tilata sähköpostitse osoitteesta myynti@kiviteos.com tai puhelimitse numerosta 014 573 575. Penkit saa joko osina itse noudettuna, osina perille toimitettuna tai valmiina paikoilleen asennettuna. Saatavilla eri värejä ja pituuksia. Kysy lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti